Sällskapsdjur

# >> Sällskapsdjur > >> Pet Fish >> akvarium

Hur att rensa 2 - Year - Old Alger Från en Dry Fish Tank

När fisk tankar går in i lager , kan de ha fastnat - på alger från före lagring . Efter två års lagring , är det fast - på alger redan död och blir skorpa och torkas på . När du får knaprig , intorkade alger , rengör den och ta bort allt det är en nödvändighet innan du kan sätta fisken i akvariet . Lyckligtvis rengöring bort det är en relativt enkel procedur. Detta är vad du behöver
Slang
Water
Rengöring handskar
Hård svamp
Skurborste : äldre kreditkort ( tillval ) katalog Bleach
Klor avlägsna vatten balsam

Visa fler Instruktioner
1

Ta tanken utanför . Även om du kan rengöra ett akvarium inne , är det lättare att rengöra utanför där du kan dumpa vattnet direkt i marken .
2

Fyll tanken med vatten , helt täcker uppstoppad på alger . Lägg till tanken för att sitta i en till två timmar. Detta kommer att hjälpa till att lossa algerna och göra det lättare att rengöra. Dumpa ut det mesta av vattnet , vilket innebär att endast cirka 20 till 25 procent av vattnet i tanken . Addera 3

Sätta på lite städning gummihandskar eller liknande handskar och ta tag i hård svamp . Gnid svampen runt akvariet , skura det svårt att bryta upp algerna . Skrubba alla sidor och hörn av tanken.
4

Dump ut det återstående vattnet . Spraya tanken med en slang för att skölja och dumpa ut vattnet igen . Fyll tanken till ca 20 procent med vatten .
5

Doppa skurborste i vattnet och skrubba tanken med skurborsten . Som tidigare, skrubba alla sidor och hörn . Skurborsten kan få dem svåråtkomliga områden i hörnen bättre än svampen . Dumpa ut vattnet , skölj tanken och dumpa vattnet igen .
6

Få ut det gamla kreditkort , helst en som har gått ut eller är ett stängt konto och inte ett aktivt kort , och skrapa bort alla alger som fortsätter att hålla fast den . Detta krävs endast om skurborste och svamp är inte tillräckligt för att ta bort alger helt. Du kan också använda en rakkniv , om du föredrar , men ett kreditkort fungerar . Undvik att använda ett kreditkort eller rakkniv på en akryl tank och istället fortsätta skura .
7

Skölj tanken en gång till och sedan fylla den tills den är nästan full . Dra ut regelbundna blekmedel och häll det i tanken tills tanken börjar lukta som en starkt klorerade pool . Det exakta beloppet kommer att variera för varje tankstorlek.
8

Låt tanken att sitta i 24 timmar . Den bleka kommer att desinficera tanken och döda eventuella bakterier eller skadliga element till din fisk .
9

Dumpa ut tanken , skrubba en gång med skurborste och skölj tanken ut . Kontinuerligt skölja tanken i minst 15 minuter eller mer att ta bort blekmedel och låt tanken lufttorka .
10

Fyll tanken med vatten och behandla den med klor avlägsna vatten balsam enligt balsam instruktioner . Detta kommer att ta bort den återstående blekmedel från tanken. Efter behandling i tanken för klor , är den klar att använda för dina fiskar . Addera

Copyright Sällskapsdjur Alla rättigheter reserverade

© sv.xzhbc.com