Sällskapsdjur

# >> Sällskapsdjur > >> Illrar >> Illrar som husdjur

Omsorg om Pet Illrar

Innan du tar på en tamiller , se till att du är juridiskt tillåtet att hålla en iller . I stater som Kalifornien , husdjur illrar är olagliga . Enligt " The Ferret Handbook " ( Gerry Bucsis , et al , 2001) något husdjur illrar upptäcktes i dessa områden kan komma att beslagtas och , om det sänts till en djurkontrollskydd , kan avlivas . Om du är osäker , fråga din lokala djurhemmet om illrar är lagligt där du bor . Bostäder

Även illrar för att spendera minst tre timmar utanför sina burar varje dag , är det bäst att hålla dem i burar på natten till sin egen säkerhet . Illrar njuta tunnel och kan gräva in i möbler eller rör om de lämnas utan tillsyn . Enligt Humane Society i Förenta Staterna , behöver en iller ett spärrade bur ( inte ett akvarium ) som är 18 inches lång , 18 inches djup och 30 inches bred eller större . Det måste hållas inomhus borta från drag eller värmefläktar . Om trådkorgeninte har ett fast golv , sätta in kakel eller gamla filtar för att göra golv , eftersom iller fötter kan skadas annars . Inne i buren kan vara en trevlig hängmatta , leksaker , en vattenflaska och en tung keramisk matskål att illern inte lätt kan välta .
Mat

Även om det är kommersiellt tillverkade iller livsmedel , kan de inte vara tillgängliga där du bor . Illrar ska försöka äta någon mat grejer, oavsett om det är bra för dem eller inte . Enligt Allt Ferret.com , illrar har så korta matsmältningskanalen att de bara kan finnas på en mestadels köttdiet . Kattmat är okej i en nödsituation , men inte hundmat eftersom hundmat är inte köttig nog . Kokt lamm eller kyckling är också bra för illrar , liksom kyckling barnmat . Undvik godis , små ben , äggvita, rå lök och frukt .
Kull Utbildning

Många husdjur illrar har framgångsrikt utbildat för att använda en låda . Använd vanlig lera kattsand och inte klumpar slag eftersom det irriterar ögonen . Det finns iller rutor som är trekantiga för att passa in i bekväma bur eller rumshörn, men även en kartong kommer att göra ( tänk bara på att byta ut den när den blir våt ) . Håll placera illern i lådan när du ser dem på väg att kissa eller bajsa och beröm .

Anrikning

Illrar blir lätt uttråkad och måste hålla sina sinnen stimuleras för att hantera stress och hålla sig frisk . Play är ett bra sätt för illrarna att få behövs mental anrikning . Illrar är intensivt nyfikna och kan göra leksaker av vardagliga föremål som gamla kläder och hopknipna tidningen . Enligt " Bad &Water Fun" ( Bob Church , illrar , september /oktober 2007 ) , vilket ger en iller en våt eller torr bad med chinchilla damm . Addera

Copyright Sällskapsdjur Alla rättigheter reserverade

© sv.xzhbc.com