Svenska husdjur

#   >> Svenska husdjur >  >> Hundar >> Dog Training >> 

Underprissättning Aggression hos hundar

 

Predatory aggression är en normal del av hundens beteende . Hundar är köttätare och rovdjur . Enskilda hundar alla har någon enhet för att jaga och döda byten. Vissa hundar har en hög grad av underprissättning aggression , vilket gör dem osäkra kring mindre djur, vilda djur och i extrema fall även barn . Det finns ingen enskild bot eller behandling för underprissättning aggression , eftersom det är naturligt , inte onormalt , beteende. Den kan styras genom konsekvent utbildning och förvaltning , men en hund naturliga byten enhet kan inte ändras .
Typer

Alla underprissättning aggression är baserad på en hunds naturliga jaktinstinkt . Underprissättning aggression varierar från ganska mild till svår nog att hunden är en osäker husdjur. De flesta rovdjur aggression utlöses av rörelse . Det är oftast liten eller ingen förändring i hundens humör före , under eller efter underprissättning aggressivt beteende .
Hundar som uppvisar mild underprissättning aggression kan jaga kaniner och ekorrar , ignorerar deras ägarnas kommandon tills jakten är avslutad. De kan också stirra eller nyp på mindre husdjur. Mild underprissättning aggression är inte tillräckligt för att diskvalificera en hund som husdjur. Dock bör mindre djur och små barn aldrig lämnas utan uppsikt med någon hund som någonsin visas underprissättning aggression .
Svår underprissättning aggression kan innebära en hög grad av upphetsning och intensiv , orubbliga fokus på ämnet för aggressivt beteende . Det kan vara svårt eller omöjligt att distrahera dessa hundar från föremålet för sin aggression tills den är helt utom synhåll . Svår underprissättning aggression kan riktas mot vilda djur, andra djur , barn eller till och med bilar . Hundar som visar detta beteende är i allmänhet inte lämpliga husdjur.
Missuppfattningar

Det är lätt att misstolka underprissättning aggression som ond eller skadligt beteende . Även om det är destruktivt och skadligt innebär underprissättning aggression visar ingen avvikelse eller beteendestörning . Det är helt enkelt en del av vissa hundar arvsmassa . Hundar har fötts under tusentals år för att målmedvetet chase spel och antingen döda eller hämta det. En hund som visar aggressiva aggression inte vara " dåligt", det är bara att göra det som dess gener har programmerat den att göra . Hårt straffa rovdjur aggression kommer inte att ändra beteendet .
Raser

Även om underprissättning aggression kan förekomma i vilken ras det är vanligast hos hundar i sportig, vallning , hund och terrier grupper. Dessa hundar alla har fötts upp för en intensiv strävan att driva andra djur , vilket kan yttra sig som aggressiv aggression .
Terriers är ofta särskilt målmedvetna i sin strävan att jaga , lemlästa och döda mindre djur . Även en liten hund som en Yorkshire terrier kan göra betydande skada på andra djur . Dessa hundar också ofta äventyra själva i jakten på vad de ser som ohyra som ska jagas och elimineras . Små terriers ofta skadas allvarligt vid start slagsmål med större hundar på grund av deras höga byten enhet .
Fördelar

Predatory aggression har sina fördelar när det kan användas som en del av ett riktad aktivitet. Jakthundar behöver en hög jaktinstinkt . Hundar som används för jakt som inte har dessa starka instinkter blir uttråkad och avskräckt snabbt .
Mindre hundar med en hög grad av underprissättning aggression mår ofta bra i Earthdog tävlingar . Dessa tävlingar kräver hundar att gå igenom en serie av underjordiska tunnlar som jagar doften av råttor . Råttorna hålls säkert i en bur i slutet av kursen och om vana vid hundar ofta sova genom hela massakern .
Ledning

Hundar som uppvisar så mycket mild underprissättning aggression bör aldrig lämnas ensam med små djur eller barn . Om aggressiv hund i sig är liten , bör det också separeras från större hundar utom när övervakad.
I vissa fall kan positiv förstärkning utbildning gör det möjligt för ägaren att omdirigera en hunds uppmärksamhet från ett byte objekt tillbaka till föraren . Detta kräver utbildning kommandon som " Look At Me" och " Leave It " och förstärka den utbildning kontinuerligt i många situationer och med olika distraktioner närvarande . Även om denna utbildning är framgångsrik, kommer underprissättning aggression återkommer så snart som ägaren inte är närvarande för att aktivt hantera beteendet .
Kraftig underprissättning aggression , kan hunden vara osäkra för genomsnittliga ägare . Om så är fallet , bör den placeras i ett hem där det kommer endast hanteras av en vuxen som har stor erfarenhet med hundar som visar underprissättning aggression . En hund med en mycket hög jaktinstinkt som gör en fattig familj husdjur kan bli en utmärkt brukshund i rätt miljö .

Rekommenderade artiklar

Hur du tränar hundar att inte gå in Pools

Liksom barn , kan hundar falla i pooler och drunkna på grund av panik , att fastna under poolskydd eller knackar sig medvetslös . Merparten av tiden denna fruktansvärda olycka som händer när en hund är utan tillsyn , och det krävs inte mycket för att orsaka en snabb , kaotiska ögonblick som kommer att förändra livet för dig och din hund för alltid . Valpar och äldre hundar riskerar den största faran runt pooler på grund av sin instabilitet och minskat kognitiv förmåga . Detta är vad du behöver

Klicka här

Hur du tränar en portugisisk vattenhund

portugisiska vattenhundar blir utmärkta husdjur. Oavsett om du följt Obama familjen i sin hund val , eller om du bara älskade utseendet , nu har du ett jobb: att träna din vattenhund. Innan du följer stegen för att utbilda din vattenhund, finns det några ras egenskaper du bör tänka på : portugisiska vattenhundar växa till bli 20-23 inches på axeln och kan väga mellan 42 och 60 pounds . HSB : s användes i Portugal som fiskarens medhjälpare att hämta nät, flock fisk och andra hjälpa arbe

Klicka här

Varför är min hund återgå tillbaka efter att ha blivit rumsrena ?

Rumsrena hundar gör för en väl justerad husdjur i någon familj . Äldre hundar som redan har utbildats för att gå på toaletten utanför kan återgå till pre - utbildade dagar under vissa omständigheter . Att vara konsekvent i din träning strategi kommer att hjälpa dig att ställa om din hund tillbaka till nedsmutsning utanför snarare än innanför . Hundbursutbildning kennlar agera som en håla för hundar. Hundar är håla djur och finna tröst i små , ​​säkra platser . Att ge din hund med en låda kan h

Klicka här

Copyright Svenska husdjur Alla rättigheter reserverade

© www.308569.com