Svenska husdjur

#   >> Svenska husdjur >  >> Hundar >> Dog Health >> 

Dog Mjäll botemedel

 

Mjäll hos hundar orsakas oftast av torr hud . Den torra hudflagor utanför och blir synligt ljus prickar på din hunds päls . När du ser det första tecknet på mjäll , är det dags att agera . Ju tidigare du gör, desto lättare blir det att åtgärda och ju förr din hund kommer att ha befrielse från klåda av torr hud .
Bathing

Ge din hund ett bad så fort du ser tecken på mjäll . Sedan ge honom bad regelbundet . Detta innebär en gång i månaden under de kallare månaderna och två gånger i månaden under de varmare månaderna . Baby schampo eller vanlig hund schampo räcker för det mesta . Massera schampot i huden på hunden och skölj honom . Följ upp med en hund balsam . Om detta inte bli av med mjäll , då är det dags att köpa hund schampo speciellt för mjäll . Följ anvisningarna på etiketten , men oftast kommer du massera schampo i och låt det sitta i några minuter innan du sköljer . Du kan även prova havregryn tvål som människor använder för torr hud när du badar .
Smörjning

För att smörja hundens hud , vissa ägare helt enkelt använda olivolja eller vegetabilisk olja för att gnida in i hundar hud. Andra använder handkräm som används för människor. Du kan välja att i stället köpa en oljespray på djuraffären . Gör detta varje par dagar tills mjäll är under kontroll . Sedan, om du bor i ett torrt klimat , kanske du vill fortsätta massera oljor eller balsam i hundens hud på veckobasis . Håll kamma din hunds hår på regelbunden basis . Detta kommer inte bara att bli av ackumulera mjäll , men hjälpa till att sprida din hunds naturliga oljor i hela sin kropp , vilket hjälper till att förhindra mjäll .
Andra behandlingar Home

Efter att ha tagit dessa åtgärder om din hund har fortfarande mjäll , kan det vara ett tecken på något annat än bara torr hud . Kontrollera om din hund har loppor . Om han gör det, kan det vara den alltför stora repor som orsakar mjäll . Använd en grövre grooming borste för att borsta bort loppor . Använd sedan loppor schampo eller en loppa krage för att bli av med loppor . Samtidigt går till veterinären för mjäll kan tyckas overkill , kan det bli nödvändigt . Om allt annat misslyckas , kan vad som orsakar mjäll vara något mer allvarligt . Till exempel kan din hund ha cheyletiellosis ( även känd som walking mjäll ) . Din veterinär kommer att förskriva en tropisk salva för att hjälpa till att bota din hund av denna sjukdom .

Rekommenderade artiklar

Olika typer av Mange om Hundar

Mange är en hudsjukdom som förekommer hos hundar men kan också förekomma i andra djur , även andra husdjur . Det finns två typer av skabb som förekommer hos hundar . Demodectic mange och rävskabb (se referenser 1 och 2 ) Demodectic Mange Demodectic mange har också kallats röda mange , valp skabb eller follikulärt mange och orsakas av Demodex canis eller Demodex injai kvalster ( se referens 1 ) .

Klicka här

Tecknen på Pre - Beslag hos hundar

Kramper kan drabba hundar i alla ålder eller ras , och ibland råkar oväntat att i övrigt friska djur . Om din hund upplever ett anfall , kan det vara en skrämmande upplevelse , särskilt om du är osäker på vad som händer , eller hur man ska reagera . Att bli bekant med tidiga tecken på ett beslag kommer att hjälpa dig att känna igen uppkomsten av ett avsnitt så att du kan ge din hund med omedelbar vård . Redan existerande riskfaktorer Regelbundna kontroller med en veterinär kan hjälpa till att d

Klicka här

The Best Pet Insurance Planer

Över hälften av amerikanerna är djurägare , enligt 2007 års US Pet Ägande & Demografiska Sourcebook . De kostnader för att hålla ett husdjur är betydande , med tanke på att de kan leva 10 år eller mer . En stor del av de pengar som används är för mat och rutin veterinärvård , men vad händer när ett husdjur kräver mer omfattande vård ? Dessa kostnader varierar från några hundra dollar till över $ 1000, som ofta är för mycket för många familjer att spendera . En bra sällskapsdjur sjukförsäkr

Klicka här

Copyright Svenska husdjur Alla rättigheter reserverade

© www.308569.com