Sällskapsdjur

# >> Sällskapsdjur > >> Hundar >> Dog Health

Giardia Vaccin för hundar

Giardia , ibland kallad " bäverfeber", är en protozo-infektion förekommer i tarmen hos däggdjur, inklusive hundar. Giardia cystor fäster matsmältnings koll på hunden och reducs absorptionen av näring , vilket orsakar en förlust av vikt och kraft . Hundar kontrakt Giardia genom att dricka vatten förorenat med avföring från djur som smittats med sjukdomen , inklusive vilda bävrar . Ett vaccin som säljs som Giardia Vax , finns för att förhindra Giardia hos hundar .
Giardia Vaccin Protocol

giardia Vaccinet kan ges till hundar så unga som två månader gammal . En andra vaccinationen ges ungefär två veckor efter den första , med en årlig booster därefter. Vaccinet är producerad av Fort Dodge Animal Health och injiceras. Alla vacciner bör ges till friska hundar som inte är gravid eller ammar .
Giardia Exponering

Enligt webbplatsen wellvet.com , är de flesta hundar utsätts för Giardia vid eller nära tiden för födseln . Medan vaccinet stoppar Giardia angriper hunden , inte läka en Giardia infektion . Webbplatsen beaglesunlimited.com föreslår att behandla en smittad hund med metronidazol , en de- wormer , i fem dagar för att rensa djurets system giardia . Om omedelbart följt av Giardia Vax vaccinet är hundens systemet rengöras för existerande cystor och hindras av vaccinet från att åter infektion .
Diagnos Giardia

Avföringsprov eller svabbar av hundens ändtarm studeras i mikroskop för att avgöra om hunden har giardia protozoan närvarande . Ett blodprov finns också.
Förhindra Exponering

Hundar kontrakt Giardia från förorenat vatten . Se till att alla vattenkällor hunden har tillgång till är rena . Låt inte hunden att dricka vatten från dammar eller vattendrag . Desinficera kennlar och löper med en blandning av 1 procent blekmedel och 99 procent vatten .
Behandla Giardia

Hundar som är infekterade med Giardia kan behandlas med maskmedel . Dessa läkemedel dödar maskar i hundens kropp , så att de kan utvisas med djurets avföring . Maskmedel kan orsaka diarré . Följ anvisningarna på etiketten för administrationen av någon veterinär medicin. Maskmedel tar bort Giardia förekommer hos hund , men har ingen effekt på framtida infektioner . Vacciner kan användas för att förhindra framtida infektioner , eller en serie av de- wormer läkemedlet kan användas .

Copyright Sällskapsdjur Alla rättigheter reserverade

© sv.xzhbc.com