Sällskapsdjur

# >> Sällskapsdjur > >> Hundar >> Dog Health

Sick Sinus Syndrome hos hundar

Sick sinus syndrom (vanligen SSS ) är en sjukdom som kan drabba människor och andra djur , och hälsoeffekterna är desamma för båda. Sjukdomen drabbar hjärtats sammandragningar i hunden , vilket kan leda till svaghet , hjärtarytmier , och i sällsynta fall , död . Veterinärer kan administrera tester för att behandla hundar med sjuka sinus syndrom , som sedan kommer att hjälpa veterinären avgöra om en hund behöver terapi eller kirurgi . Omdömen Orsaker

Orsaken till SSS är relativt okänd , men Pet MD anger det kan kopplas till genetik . Den biologiska orsaken till sjukdomen härstammar från sinusknutan i hjärtat , som börjar hjärtrytm. I SSS producerar sinusknutan oregelbundna impulser som kan påverka sammandragning av hjärtat .
Symtom

Vissa symptom på SSS inkluderar svaghet eller svimning av hund, trötthet, kramper , yrsel eller oregelbunden hjärtrytm . En del eller alla symptom kanske inte visar sig i alla hundar . Djurägare kan förväxla dessa symptom för andra vanliga hjärtproblem såsom kronisk hjärtklaffssjukdom eller kronisk hjärtsvikt, som båda uppvisar många av samma egenskaper .
Diagnos

en veterinär kan först konstatera en hunds puls för att avgöra om det verkar onormalt . Om veterinären känns hjärtrytm är ett problem , kan han utföra en EKG -test (EKG) , som kommer att detektera förekomsten av arytmi i hjärtrytm. Ytterligare diagnos ingår att testa hundens urin ( urinanalys ) , utför ett blodprov eller administrera en elektrolyt panel för att testa organfunktion . Veterinärer kan även administrera ett atropin responsprov injicera hund med atropin och observera hur snabbt hundens kropp reagerar på det .
Behandling

En veterinär kommer att avgöra om en hund behöver behandling för SSS , eftersom vissa hundar är asymtomatiska och kommer tillbaka till hälsa på egen hand . Veterinärer behandla vissa hundar med droger , men det är troligen bara en tillfällig behandling . Veterinärer ofta kirurgiskt implantera en konstgjord pacemaker som en permanent lösning , vilket har visat sig drastiskt förbättra hundens hälsa .
Förväntad livslängd

De flesta hundar med sjuka sinus syndrom kan leva normalt lever utan risk för dödsfall . Generellt hundar som visar lite att inga yttre tecken på sjukdomen har bara asymtomatiska symtom, som inte kommer att innebära hälsorisker. För allvarligare fall , förbättrar kirurgisk behandling förväntade livslängden för hundar med SSS , så att de kan komma tillbaka till sina normala, aktiva liv .

Copyright Sällskapsdjur Alla rättigheter reserverade

© sv.xzhbc.com