Sällskapsdjur

# >> Sällskapsdjur > >> Hundar >> Dog Health

Hur snabbt kan cancer Spread i Hundar

?

En cancerdiagnoskan skrämma en hund ägare , men trots att nyheten kan vara chockerande , hjälper det att förstå några fakta om hund cancer och hur snabbt den kan sprida
Identification .

Cancer är onormal tillväxt av celler som tenderar att reproducera på ett okontrollerat sätt och , i vissa fall , metastaser ( spridning ) . Cancer drabbar oftast renrasiga raser och kan dyka upp i olika former, såsom lymfom , hemangiosarkom och adenocarcinom . Allvarligheten av cancern påverkar mängden spridning. Om det diagnostiseras som malignt , kan den lätt metastasera , förstör organ i hela hundens kropp .
Funktioner

Vissa former av hund cancer är allvarligare än andra . Hundarnas mastcellstumörerstår för upp till 20 procent av alla hudtumörer hos hund , men vanligtvis har den högsta återvinningsgraden . Lymfosarkom är en vanlig cancer hos lymfocyter hos hundar som kan vara mycket aggressiv och har en hög dödlighet om de lämnas obehandlade . Cancer upptäcks tidigare , i de tidigare stadierna kallas stegen I eller II , har en högre återvinningsgrad än de i senare stadier III eller IV .
Behandling

Framgången av behandling beror på många faktorer, såsom hundens ålder, diet , typen av cancer , och medicinska historia . Kemoterapi och kirurgi kan bromsa cancer progression , och en del djurägare försöker också holistiska metoder . Köpa och sälja Överväganden

Cancer kan förekomma i många delar av en hunds kropp , inklusive huden , mag-tarmkanalen , njure, blåsa, blod och ben. En tidig diagnos kan bidra till att förhindra en potentiell spridning av cancer och har en betydande inverkan på framgången av behandlingen.
Varning

Cancer är den främsta dödsorsaken bland äldre hundar . Enligt dogtopics.com , mer än hälften av hundarna idag äldre än 10 år kommer att dö av cancer . Tidig upptäckt och effektiv behandling är nödvändig för att ge bästa möjliga prognoser.

Copyright Sällskapsdjur Alla rättigheter reserverade

© sv.xzhbc.com