Sällskapsdjur

# >> Sällskapsdjur > >> Hundar >> Dog Health

Kloramfenikol Behandling för Campylobacter hos hundar

Kloramfenikol är ett receptbelagt antibiotika används för att behandla bakteriella infektioner hos hundar och katter . Campylobacterios är en intestinal inflammation som orsakas av " Campylobacter jejuni " bakterier . Denna typ av bakterier infekterar både djur och människor . Home symptom Home

Det vanligaste tecknet på campylobacter -infektion är en vattnig , ibland blodiga diarré som varar i fem till 15 dagar . Hundar som är yngre än sex månader är mer benägna att sjukdomen , som är dräktiga tikar . Kloramfenikol rekommenderas för tarmvägsinfektionersom leder till diarré .
Behandling

Traditionellt erytromycin rekommenderas för campylobacter hos hundar . Men forskning vid Ohio State University visar att kloramfenikol är mer effektivt än erytromycin i att ta bort alla campylobacterbakterierfrån infekterade hundar .
Dosering

Kloramfenikol ges peroralt var åttonde timmar för hundar vid en dosering av 25 mg per kilo vikt . Varaktigheten av behandlingen beror på hundens svar på medicineringen. En gång började , måste en behandlingsplan vara klar .
Biverkningar Home

Kloramfenikol är inte lämplig för djur som är bara några veckor gammal eller för dräktiga djur . I vissa djur kan det påverka produktionen av normala blodceller , och det kan interagera negativt med andra läkemedel. Det är viktigt att berätta för din veterinär om din hund är på andra läkemedel .
Överväganden

Kloramfenikol har enligt uppgift en obehaglig smak och ägare kan ha problem som administrerar det via mat . Du bör informera din veterinär om din hund vägrar det . Det är också viktigt att notera att hundar inte bör ges rutin vaccinationer under behandling med kloramfenikol .

Copyright Sällskapsdjur Alla rättigheter reserverade

© sv.xzhbc.com