Svenska husdjur

#   >> Svenska husdjur >  >> Pet Fish >> Fiskhabitat >> 

Så att reproducera akvarieväxter

 

Återge akvarieväxter hemma kan göras med en av tre tekniker . Den första är vävnadsodling , vilket kräver en dyr , steril miljö , och kommer sannolikt inte praktiskt för hemma akvaristen . Det andra är sexuell förökning --- odling från frö --- vilket också kan vara lite mer utmaning än vad du är ute efter . Den tredje är vegetativ eller asexuell förökning, vilket är det enklaste sättet att föröka akvarieväxter . Vegetativ eller asexuell förökning betyder bara att du tar en bit av en växt och använda den för att starta en ny. I detta exempel kommer vi att använda en enkel att växa växt som heter Micranthemum umbrosum , även kallad bebis tårar efter hemma akvarister . Detta är vad du behöver
10 liters akvarium med huva och lightSide monterade akvarium filterAquarium heater1 mogna Micranthemum umbrosum anläggning , även kallad barn tårar , för att ta sticklingar från 2 kubikfot vermikulit (finns i trädgårdsbutiker) 1 kubikfot fin sand ( t.ex. nr 3 sandblästring grus , finns på byggvaruhus ) 1/4 tsk . vanlig bagerijäst ( inte snabb - ökning ) 2 dl vitt bord sugar2 - liters läsk flaska , tom , med lock 2 liter rent ljummet waterFunnel 3-5 meter plastluftslangTidning Paring knifeScissors SpoonBucketPlastic dishpan Mätning cupElectric drill3 /8 tums borr Clean , kallt vatten Lilytabs damm fertilizerSmall grund skål , såsom en sallad plattan eller lera blomkruka bricka
Visa fler instruktioner
förbereda jorden
en

förbereda jorden , även kallad substrat , genom att ösa ca 16 koppar av vermikulit i plast dishpan .
2

Knåda vermikulit med händerna för att bryta isär lagren , lägga kallt vatten när du går . Den vermikulit är redo att gå in i akvariet , när den bildar en slät pasta konsistensen hos tandkräm. Ta bort ljuset och hood från akvariet . Addera 3

Sprid vermikulit pastan i botten av akvariet , vilket gör den smidig och nivå . Det bör vara ca 2 inches av vermikulit pasta i botten av akvariet.
4

Sked en slät, platt lager av sand ovanpå pastan till ett djup av ca 1/2 tum. Du bör ha ca 2 1/2 inches av plantering mediet i tanken .
5

Placera den lilla grunda skålen i akvariet och försiktigt hälla kallt rent vatten i den , så att den kan svämma långsamt i tank. Häll ca 3 inches vatten till akvariet. Låt det sjunka ner i sandlagret medan du förbereder växterna . Låt den grunda skålen på plats --- You'Ll använda den igen för att fylla akvariet .
Förbered Växter
6

Lägg givaren bebis tårar anläggning på en ark av tidningen och använd en vass kniv att trimma så många som sju tips av dess grenar , beroende på hur stor den är . En liten , omogen anläggningen kan bara ge fyra eller fem . Du vill inte döda givarverket, så använd ditt bästa omdöme om hur många sticklingar som du kan ta . Varje styckning bör vara ca 5 inches lång och har en växande spets i ena änden .
7

Strip bladen utanför den kapade änden med hjälp av fingrarna så de nedersta 2 inches av stammen är nakna .

8

Skjut knivspetsen genom sanden i vermikulit pasta för att göra hål för varje skärning, och ett större hål för donator bebis tårar. Hålen ska vara placerade 2-3 inches isär .
9

Skjut en bebis tårar skära i varje hål och skjut sanden tätt runt basen av varje . Placera givarverketi det största hålet .
Förbered akvariet
10

Fyll akvariet resten av vägen genom att hälla mer vatten försiktigt över den grunda skålen . När akvariet är halvfullt med vatten , behöver du inte skålen och den kan tas bort . Häll vattnet i försiktigt för att inte rubba dina nya sticklingar .
11

Bryt en Lilytab gödningstabletti bitar och släppa den i akvariet .
12

Konfigurera filtret i enlighet med tillverkarens instruktioner. Koppla in den och slå på den .
13

Ställ in värmaren enligt tillverkarens anvisningar . Ställ in den till 72 grader . Koppla in den och slå på den .
14

tillbaka huven på toppen av akvariet , koppla in den och slå på belysningen . Belysning bör stanna på i ca 10 timmar om dygnet.
Förbered koldioxid ( CO2 ) generator
15

Tvätta 2 - liters läsk flaska och mössa i varm , tvålvatten för att avlägsna eventuella rester.
16

Häll 2 liter varmt vatten, socker och jäst in i skopan. Rör blandningen tills är löst sig .
17

Häll vatten , socker och jäst blandningen i 2 - liters flaska med hjälp av tratten . Lämna ett par inches tomma högst upp för att samla in CO2 . Borra ett hål i kapsylen .
18

Feed 1 tum av plast luftrör genom toppen av kapsylen , med den längsta sidan är ovanför kapsyl röret bör passa väl . Om inte, kan du fästa den med tejp eller silikon fogtätning . Skruv locket på flaskan .
19

Placera CO2 generator bredvid akvariet och mata den öppna änden av plastluftröretin i vattnet så att det är nära filterintag . Inom en timme ska du se bubblor kommer ut ur röret och dras in i filtret . Beroende på hur varmt det är , kommer din hemmagjorda CO2 generator producera gas i upp till 2 veckor . När det slutar bubbla , hälla ut vätskan som är kvar ( det kommer att lukta som alkohol --- det är alkohol , men det är inte drickbart ) , tvätta flaskan , mössa och luftrör , och upprepa dessa steg för att ladda din CO2- generator .

20

Skörda ditt barn tårar växter när de har lagt ut nya grenar och löv och har fördubblats i storlek . Scoop dem försiktigt ur jorden och flytta dem direkt till din fisk - befolkat akvarium . Beroende på hur mycket ljus och CO2 de får , kan det ta en månad eller mer . Addera

Rekommenderade artiklar

Hur man använder drivved i ett akvarium

Driftwood uppfyller en mängd olika estetiska och praktiska funktioner i ett sötvattensakvarium . De knotiga bruna virvlar av en bit drivved ger en stark kontrast till de gröna växter och flitting färgerna i din fisk . Driftwood ger ett gömställe utrymme för små eller blyg fisk . Det ger också en god förankring för rötterna av flytande växter . De garvsyror som kan frigöras genom drivved återge de inhemska förhållanden många tetror , vilket kan leda till friskare, mindre stressade fiskar . Instru

Klicka här

Essential Fiskeri Habitat Pieces

Fiske är en viktig aspekt av vår världens livsmedelsförsörjning, eftersom de levererar världen med avgörande fisk . Att veta och förstå viktiga bitar fiske habitat hjälper oss att hålla denna fisk försörjning öppen och blomstrande . Utan dessa viktiga fiskbitar, skulle fisket produktionsnivåer vara långt under det normala som fisk lek inte katalyseras . Naturlig sand Natursand har många viktiga vitaminer och mineraler för fisk . Natursand är en viktig fiske bit eftersom det ger viktiga mineral

Klicka här

Hur man tar bort Blågröna alger

Vissa delar av landet , särskilt de där vädret är mycket fuktigt , är mer benägna än mindre fuktiga områden för blågröna alger ( Gloeocapsa magma ) , som sprids genom luften och visar upp som fläckar på tak . Även om algerna är inte skadligt för de ytor det kommer i kontakt med , de fläckar den gör är inte attraktivt . Ta bort dem kommer att kräva lite kunskap om vad som fungerar och armbåge fett . Detta är vad du behöver Pump spruta Trädgårdsslang med bifogad spruta Handskar Skyddsglasögon

Klicka här

Copyright Svenska husdjur Alla rättigheter reserverade

© www.308569.com