Sällskapsdjur

# >> Sällskapsdjur > >> Pet Fish >> Fisk Tankar

Hur du gör din egen Akvarium Belysning för en Canopy

Tillägget av ett ljus för varje akvarium inte bara förbättrar den visuella intryck , men kan hjälpa levande växter frodas . Bygga din egen upplysta kapell för din tank är ett givande sätt att anpassa din fisk att hålla upplevelse . Fördelen med ordentlig belysning i en tank med levande växter är anledningen till många fisk entusiaster bygger sina egna upplysta skärmtak i stället för att köpa tillverkade sådana. Inte bara kan du designa kapellet på det sätt du vill att det ska se ut , du kan också göra det i den exakta storleken din tank kräver . Detta är vad du behöver
4 3/4-by-4-inch brädor
4 3/4-by-3/4-inch kvadrat träkäppar
Plywood ( 5/8-inch tjock )
9 låsning glödlampa klipp
6 färdigkopplade glödlampa caps
3 standard lysrör akvarium glödlampor
3 gångjärn med medföljande skruvarna
8 1/4-tums trä skruvar
7 3/8-tums träskruv
borrmaskin
Måttband
Såg
Papper
Pencil
Vit färg
penslar
Wood bets eller färg i önskad färg
Visa fler Instruktioner
bygga Canopy
1

Mät längden och bredden på ditt akvarium , och skriva ner det på ett papper , lägga 3/4-tums på båda mätningarna . Skär 3/4-by-4-inch styrelser och plywood till de sista mätningarna . Skär en av ändarna på varje av de två 3/4-inch Trä för breddmätning vid en 1/4-tums vinkel och båda ändarna på en av de 3/4-tums Tavlor för längdmätningen vid en 1 /4 - tums vinkel också. När den placeras tillsammans bör alla tre stycken göra en " U"-form .
2

Skruva de tre vinklade skivor tillsammans med fyra av de 1/4-tums träskruv . Ta den fjärde 3/4-tums styrelsen utan de avsmalnande ändar , och lägg det horisontellt ovanpå de två breddskurnabrädor vid den öppna änden . Skruva denna kortet på plats med de återstående fyra 1/4-tums träskruv . Det öppna utrymmet under bordet gör att eventuella filter och luftpump linjer passerar genom ohämmad . Addera 3

Fäst tre av 3/4-tums med 3/4-tums trä kvadratstängertill de tre avsmalnande 3/4-tums med 4 - tums skivor på insidan av lådan . Hitta mitten av varje styrelse genom att mäta längden och markera mitten av med penna. Med hjälp av två av de 3/8-tums skruvar , skruva de fyrkantiga stavar på plats i styrelserna med en skruv i varje ände .
4

Vänd lådan över , och mäta längden på den horisontella toppen 3/4-tums med 4 - tums ombord , märkning utanför centrum med pennan . Centrera den fjärde torget stav över mittblyertsmarkering, vilket gör staven sticka upp vertikalt . Medan du håller stången på plats , vänd försiktigt lådan över på en sida , och skruva stången på plats med den sista 3/8-tums skruven .
5

Skär 5/8-inch plywood med samma längd och bredd på baldakinen boxen. Fäst de tre gångjärn till den horisontella 3/4-by-4-inch kortet i ytterkanten utåt från lådan . Måla insidan av locket och lådan vitt så reflektion av ditt ljus maximeras . Låt färgen torka upp till fyra timmar , sedan skruva på locket plywood på den övre delen av gångjärnen så att styrelsen lägger spola till toppen av lådan .
Montering av lampor
6

fast de nio låsnings glödlampa clips på insidan av huven vid lika långa mellanrum , och i tre rader med tre clips . Håll lamporna ungefär 1 tum från kanten av boxen fram och kanten på den horisontella 3/4-tums med 4 - tums ombord . Använd måttband och penna för att notera de exakta platserna varje klipp kommer att gå så klippen fördelas jämnt .
7

Skjut tre lysrör på plats i klämmorna . Stäng locket och se clipsen och lökar är säkrade på locket . Öppna igen locket , och bifoga de fördragna vattentäta gavlar på glödlampor . Placera huven på akvariet och koppla in belysningen för att testa det nya kapellet .
8

Ta bort huven från tanken och ta bort glödlamporna från locket , att ställa dem åt sidan . Måla utsidan av locket och lådan på fläcken eller färg färg önskas , och låt torka fyra till sex timmar . Sätt tillbaka lökarna i klippen , och placera den färdiga trädkronorna på akvariet . Addera

Copyright Sällskapsdjur Alla rättigheter reserverade

© sv.xzhbc.com