Svenska husdjur

#   >> Svenska husdjur >  >> Katter >> Katter som husdjur >> 

Hur man väljer en katt med personlighet

 

Att välja en katt är inte bara en fråga om veterinär kontroller , kastrering och hälsoproblem . Det är inte ens nödvändigtvis av utseende . Det viktigaste skälet för att välja en katt är att hitta en som kommer att bli en bra rumskompis - och kanske ta över ditt liv ! Ålder , kön , ras och ser saken , men det kommer till personlighet . Känn dig själv att välja din katt , och katten kommer att välja dig . Saker du behöver
lokal djurhemmet ELLER
Renrasig katt uppfödare
dator med Internetuppkoppling
bostäder som gör att katter
lådan och strö
Kvalitet proteinrik kattmat
Kattleksaker
mat och vatten rätter ( två små skålar eller söt katt -tema sådana)
klös
Visa fler Instruktioner
1

Plan för katten . Gör några inledande beslut baserade på varför du vill ha en katt . Tycker du om utställningar och vill ha en renrasig ras katt som kommer att vinna priser och njuta av att visa upp sig för domare ? Ska du byta ut en katt som dog av hög ålder , så vill du ha en som påminner dig om din bortgångna husdjur eller en katt så visuellt annorlunda att du vet att det är som det är på synen ? Hur stort är ditt hem ? Vad är din budget ? Vilka är dina vanor ?

Fråga dig själv alla dessa frågor på ett helt icke dömande sätt . Det är mycket bättre att veta i början vad du vill från en katt än att plocka en vacker en för ras eller utseende och sedan ta reda på att du är personligen oförenliga . Unga katter är betydligt mer lekfull än äldre katter , men vissa enskilda katter är lugnare än andra . Vissa raser har mycket tillgiven , känslomässigt behövande personligheter . Siamese är ofta enmansföretag katter som kommer att välja att bli kopplad till deras en person med absolut hängivenhet och få fientlig eller arrogant med någon annan . Maine Coon är vänliga giganter som uppskattar tillgivenhet från någon.

Titta in olika ras personligheter på nätet . Även om du planerar att få ett djurhem katt, många av dem visar fortfarande rasen personlighet som rör deras utseende . Också ibland renrasiga katter hamnar i skyddsrum . Om du inte har något emot den extra arbete dagligen borsta en perser , kan du tur och får en vacker super långhår som uppskattar uppmärksamheten .
2

Känn din livssituation . Kastrerade katter reagerar bättre att vara helt innekatter . Icke - kastrerade katter kan behöva mer utrymme att springa runt i , och icke - kastrerade hanar kommer att vara mer aggressiva , särskilt om det finns fler än en . Om du har några andra katter , hur de tycker om nykomlingen borde beaktas .
P Om du har en enda katt som är ensam och får en andra katt för att hålla henne sällskap , överväga att ta henne med på resan till djurhemmet för att välja hennes följeslagare . Ring i förväg och fråga om du kan. De flesta skyddsrum har lekrum där du kan ge djuren du funderar på att anta för att möta barn och tidigare husdjur . De uppskattar denna typ av planering i att få ett nytt djur , det är i deras intresse att göra ett bra antagande matcha den första gången . Addera 3 p Om du är ny på att ha en katt alls , överväga att få en täckt lådan . Detta kommer att bidra till att minska den mängd kattsand som får kastas runt . Att hålla det i badrummet och använda hopklumpning skopa sand kan vara lättare för dig i det dagliga lådan vård än den billigare kullen som brukar kastas ut helt . Vissa människor gillar ekologisk kull som är gjord av återvunna tidningar .

Köp premium kattmat eller bättre för din katt . Även en skyddkatt kommer att leva mycket längre på bra premie eller proteinrik mat . Prata med kattuppfödare om deras favorit mat för katt hälsa , de är ofta kunniga . " Regular " kattmat idag görs med formler mer som det billigaste lågpris kattmat i det förflutna , är premium vad vanlig kattmat brukade vara , och den höga protein eller all - kött kost är det mest hälsosamma för katter enligt varje uppfödare jag har pratat med . Även en katt som verkar undernärda eller har en matt päls när man träffar honom kan bli snygg och frisk på en bättre kost .

Cat bevis ditt hus . Se till att små breakables finns i skåp med dörrar , inte på öppna hyllor . Katter som klättrar hyllor , som är trädlevande . De älskar också att spela Drop saker . Av instinkt , de gillar att jaga något stringlike , inklusive shoestrings , hår band , strängar av allt som har strängar och garn . Att köpa eller göra några leksaker för att ge katten något att leka med det är disponibel är en bra idé .

Så är en bra klösbräda eller katt i lägenheten . Du kan göra en katt klösbräda från en två -för - fyra , spika den till en bas och linda in den med rep eller matta som du spika den. Vissa katter gillar en stor barkless avkapad gren satt i en vinkel som de kan klättra , precis som om de vore leoparder i en djurpark . Var beredd på att prova fler än en , och vara beredda att prova nya märken av strö eller mat om katten inte gillar det .

Fråga om kattens historia i skyddsrummet . Ibland kan ett djur som blivit misshandlade aldrig kommer att bli vänligt igen , men andra gånger tidigare försummade djur blir oerhört fäst , tacksam och gosig .
4

Efter beslutar om du vill ha en ras katt från en uppfödare ( och vilken ras ) , med beaktande av rasen personlighet , besöka uppfödare eller djurhemmet och ta din tid att leka med alla katter eller kattungar som intresserar dig.

kattungar kommer att bli en hel del bråkiga problem för ungefär ett år , klösa saker , förstöra saker , gör ofog som du inte skulle ha drömt om i ett sekel och avbryta allt du gör . Vanligtvis genom att hoppa på dig med pyttelitet liten nål vassa klor . Fördelen med att höja en kattunge är att du kommer att påverka katten enormt precis som du gör genom att uppfostra ett barn . Firm gränser och massor av uppmärksamhet och kärlek hjälper kattungen växa till en hälsosam , tillgiven katt som har goda vanor särskilt i förhållande till ditt liv .
P Om du inte har flera timmar om dagen att ägna åt att interagera med kattungen när hon växer upp , övervägde att starta med en vuxen katt i stället och söka en med en lugn personlighet som är känslomässigt självförsörjande . Är katten i skydd tigger om din uppmärksamhet eller avslappnad och vandrade iväg för att utforska lekplatsen ? Kommer han då kallas vid namn som han brukade ha ?
5

Välj katten som spinner .

Det är viktigt att veta lite om katt kroppsspråk . Kontakt och öron Ögon piggnade framåt är vänligt intresse . Lutad mot handen eller benet och spinna är familjär tillgivenhet och ett mycket gott tecken . Spinner så fort du plocka katten upp är ett tecken på en människa - socialiserad katt som gillar dig mycket och vill gå hem med dig . Förutsätt inte att den vackra en som är precis den färg du vill , men ger dig plattade öron , kommer en avvisande väsande och stela kroppsspråk värma upp till dig över tiden . Katter har starka personligheter och själva bestämma vem de vill knyta an till .

Head stötar från en katt medan kattens spinnande är en mycket stark signal katten har beslutat att äga dig och valt att anta dig . Chef stöta och kinden gnugga insättningar lite av kattens mysk på huden - subtil mysk , en mycket svag doft som du kanske inte ens kan upptäcka . Men andra katter kommer. Klappa katten i riktning mot pälsen . Försök inte att krama en ny katt om inte den nya katten bjuder in en kram genom att luta sig mot dig och inte på väg bort med lite lätt tryck .
P Om du vill ha ett varv katt , försök hålla katterna i tak över huvudet . Squirmy kära kommer inte att bli varv katter senare . Den som vänder sig om , klänger och kan stoppa huvudet i armhålan är den som troligen kommer att acceptera kramar senare också, och älskar dig . Dessutom är " armpitting " ett tecken på att katten ser dig som en beskyddare från hundar , andra stora djur , fientliga katter och fientliga människor . Klappa en katt när han är armpitting och lugna honom , kommer han förmodligen att lugna ner och vara mycket tacksam för uppmärksamheten .
P Om du vill ha en katt som tar hand om dig känslomässigt , leta efter en hona . Katter är matriarkaliska . Queens , speciellt katter som har en stark moders strimma , utvidga detta till sina människor också . Leta efter den kvinnliga katten vem överföring över de andra katterna och tvätta dem , som ger dig kärlek och en fast huvud - bula , och vem tvättar din hand . Denna drottning katt kommer att bli din antogs lurviga lilla mamma . Hon kommer att tjata dig om du stannar upp för sent , kommer hon att tala om det när hon behöver mat eller vatten , men hon kommer också att klättra upp och tvätta dig när du är ledsen eller ensam . Det finns inga problem i livet så stor att en mamma katt inte kan tvätta bort . Denna typ av känslomässigt stöd är sannolikt från en moderlig honkatt , och hon är anledningen till att så många katt människor skämt De gör " Min katt springer mitt liv . " - . Känslomässigt

Maternal queen katter behålla denna dominerar ändå mild personlighet efter spaying .
6

Kastrerade hankatter är mer tillgiven och sällskaplig än honkatter . De kan bli feta och lata , eller vara aktiv och lekfull . De är mindre benägna att vara dominant än drottningar , fler goda kamrater får tillsammans med sina människor eller eviga kattungar som gör att du kan ta ansvar . Men dessa är tendenser ! Individer varierar en hel del , så umgås med katter och kattungar i ditt slutgiltiga val och titta på hur de beter sig under hela besöket .

Dåliga vanor kan ändras med patienten disciplin och reda ut problemet , som att hitta ut en katt tycker inte om doftande kullen genom försök och misstag . Men det är bättre att undvika dåliga vanor i första hand . Definiera för dig själv vad dåliga vanor är . Du kanske vill ha en högljudd prat siames som alltid jamar så att du vet var hon är . Eller du kanske föredrar en lugnare katt som sällan vocalizes .

Titta på hur de beter sig med de andra katterna i förädlarens hem eller i skydd när du är några meter bort och inte att uppmärksamma dem . Om de fortfarande försöker få din uppmärksamhet , som innebär aktivt katten vill ha dig - men när mer än en gör , titta på hur de försöker få din uppmärksamhet och fråga om du skulle stå ut med det i mitten av ett seriöst projekt .

Katter är underbara kamrater . De är så sociala som människor och deras instinkter leda dem att umgås med andra arter . Katter kan och göra träna hundar . Katter har även gjort till synes galna saker som att anta sällskapsdjur möss . De är snyggt och rent , ofta lätt att ta hand om och relativt oberoende , inte behöver uppmärksamhet dygnet runt , om inte det är deras individuella personlighet .

Försök petting kattens mage . Vissa kastrerade hanar älskar magen petting . Många katter tar det som en inbjudan att spela " Fick din Paw " med klor . Vet skillnaden , och om du gillar att gnugga luddiga magar , hitta en som uppskattar det .

Hitta rätt katt är en fråga om att veta din personlighet och sedan välja en av katterna som valde dig . Det är väl värt det i längden ! Addera

Rekommenderade artiklar

Om Ragdoll Cats

Namnet Ragdoll passar dessa katter perfekt , eftersom de går halta i armarna på den person som plockar upp dem . Människor som föredrar talky eller mycket aktiva katter förmodligen inte kommer att vara nöjd med en Ragdoll . Men om du är ute efter en kamrat katt som är mild, avslappnad och bra med både barn och vuxna , då denna ras kan vara det perfekta valet för dig . Identifiering Dessa stora, muskulösa katter är väldigt tung och har stora bakkvartsparter och breda kistor . Vuxna män i ge

Klicka här

Cat Diseases &bebisar

Ett ​​positivt graviditetstest betyder inte att du måste kyssa din katt adjö . Släktingar, grannar och , i vissa fall kan din egen läkare berätta att katter och barn inte blandas. Detta är dock en gammal skrock och helt enkelt inte sant . Medan vissa försiktighetsåtgärder vidtas , finns det ingen anledning att vispa Frisky till närmaste djurhemmet bara för att du väntar . Beväpna dig med fakta , så att du kan göra det bästa valet för dig , ditt barn och din katt . Toxoplasmos Toxoplasmos är fö

Klicka här

Pet Cat Information

Enligt ASPCA , katter har äntligen gått om hundar som nummer ett följedjur i Amerika . Pet katter är lätta att sköta , kul att leka med , och bra att ha runt . Om du har funderat på att lägga ett husdjur katt till din familj , att här ett par saker vet och tänka . Överväganden Det finns några saker du behöver innan du är redo att bjuda in en katt i ditt hem : mat av hög kvalitet , strö och en kattlåda, leksaker , godsaker och ett husdjur bärare . Typer Det finns mer än 100 olika erkända ra

Klicka här

Copyright Svenska husdjur Alla rättigheter reserverade

© www.308569.com