Svenska husdjur

#   >> Svenska husdjur >  >> Hundar >> avel >> 

Hur levererar Valpar

 

Ögonblicket har kommit och din fyrbenta vän är på väg att föda . Valpning ( leverera ) valpar kan bara kräva att du ska observera och finnas tillgängliga i nödsituationer . Har förnödenheter redo och hålla ett vakande öga . Här är några steg för att hjälpa till att leverera valpar . Detta är vad du behöver
Rektal Termometrar ( för djur )
Rena handdukar
ny valp Kits
Puppy Behandlar
valpning lådor
rena handdukar
rena, skarpa sax

Visa fler Instruktioner
1

Kontakta din veterinär för att schemalägga en pre - valpning examen och konsultation . Din veterinär kan erbjuda sista - minuten- råd och kommer att vara bekant med din hund ska hon behöva hjälp under förlossningen .
2

Ge en valplådan av robust material att valparna inte kan tugga igenom och det är stor tillräckligt för mamman hunden att ligga i och sträcka ut med sina valpar . Sidorna av lådan bör vara minst 6 inches high'high tillräckligt för att förhindra 4 - . Till 6 veckor gamla valpar från att fly , men tillräckligt lågt för att göra det möjligt för mamman att komma in och ut enkelt
< br > 3

Presentera valplådan till din hund en till två veckor före leverans och placera den i semi , välbekanta omgivningar . Sätt mjuka, rena handdukar i lådan .
4

Kontrollera temperaturen på mor-till - vara dag efter dag 50 av graviditeten . När hennes temperaturen sjunker till 99 grader F , kommer arbetskraften börjar i 10 till 24 timmar .
5

Leta efter tecken på att hunden är redo att föda , som hon slickar underlivet , eller utseendet hos en bämstensfärgad vätska eller en utbuktning ( fostersäcken ) som skjuter ut från förlossningskanalen . Detta tyder på att en valp ska levereras inom ett par minuter .
6

Under förlossningen , undvika att störa hunden . Behålla lugnet när hon är rastlös , nervös , anorektisk ( inte äta ) , kräkningar , pacing , frossa eller flämtande . Dessa kan vara normala beteenden för hundar i arbetskraft .
7

Om modern inte har tagit bort fosterhinnan från hennes valp inom 1 minut efter leverans , ingripa . Ta försiktigt tag valpen i en ren handduk och dra bort den slemmiga materialet . Se till att näsa och mun är fria från vätska och vävnad .
8

Få inte panik om mamman levererar en valp utan att driva ut moderkakan . Ibland moderkakan av den föregående förlossningen kommer att avvisas med följande födseln .
9

Klipp navelsträngen ungefär 2 inches från valpens kropp , med hjälp av vassa , steriliserad sax . ( Använd isopropylalkohol för att sterilisera sax . )
10

Konsultera en veterinär om din hund är i aktivt arbete för mer än 30 minuter , men har ännu inte levererat en valp . Om du märker att en valp verkar ha fastnat , försiktigt ta tag i den och dra ut den från förlossningskanalen , vrid försiktigt om det behövs .
11

Se till att alla valpar är trygg och varm och inte få klev den som mor är att leverera de andra valparna . Flera födslar följt av vila är vanligt , men en försening på mer än 1 timme mellan födslar motiverar ett samtal till veterinären .
12

Se till att varje valp sjuksköterskor snart efter leverans . Det är viktigt att valpar sjuksköterska inom de första 24 timmarna för att förvärva viktiga antikroppar som tillhandahålls av modersmjölken .
13

Var beredd att ge valparna kommersiellt beredd mjölkersättning ifall mamman inte har tillräckligt med mjölk eller någon annan nödsituation uppstår . Detta är tillgängligt överallt där sällskapsdjur leveranser säljs .
14

Ta mamman och hennes puppies'in valplådan , med en filt för warmth'to veterinären för en examen . Gör detta inom 24 timmar efter den sista valpen föds . Addera

Rekommenderade artiklar

Hur Breed labradorer

Labrador retriever är den mest populära hunden i Amerika , enligt American Kennel Club ( AKC ) . Med så många Labrador valpar tillgängliga , är det viktigt att träna ansvar för bedömningen , avel , och ta hand om din hund och den resulterande kullen . Avel Labrador retriever är ett företag som kommer att överstiga de 63 dagarna av en dammens dräktighet . En stor mängd av planering , vård och uppföljning som krävs för att framgångsrikt föda upp labradorer . Saker du behöver Labrador far och damm

Klicka här

Tidiga tecken på Dog Graviditet

Hundar är komplexa varelser och kan inte alltid lätt att kommunicera med människor. När det blir dags för en hund att föda , kan människor ha svårt att berätta när en hund förväntar sig , speciellt när det är oplanerat . Bortsett från att spendera pengar på flera onödiga veterinärbesök, kan ägarna säga när en hund är gravid --- eller åtminstonenär en graviditet är möjlig och en veterinär besök kan behövas --- genom att lägga märke till några tidiga tecken på de första veckorna av graviditet . Ti

Klicka här

Dog Graviditet Tecken

Nyfödda valpar är kul , men först hundens graviditet måste upptäckas . Det finns vissa tecken att titta efter i en gravid hund från tidigt i graviditeten . Kroppen , personlighet hunden och beteendet är alla föremål för förändringar under hela graviditeten . Några av de vanligaste tecknen är i början av graviditeten . Vid tiden senare tecken syns , graviditeten har ofta redan bekräftats av en veterinär som vet hur man palpera magen för att känna valparna . Nipplar Frequently den första förändr

Klicka här

Copyright Svenska husdjur Alla rättigheter reserverade

© www.308569.com