Svenska husdjur

#   >> Svenska husdjur >  >> Hundar >> avel >> 

Hur förbereda hundar för Avel

 

Dog avel är en stor proposition . Även om det kan låta enkelt , ansvarsfulla uppfödare spendera en stor mängd tid , energi och pengar på rätt sätt förbereda för en kull valpar . Utsikterna är inte en snabb Moneymaker och innebär ett utlägg av kostnad som överskuggar eventuella vinsten från att sälja valparna ofta . De som vill föda upp hundar måste motiveras av en önskan att förbättra rasen och producera friska husdjur för bra hem . Instruktioner
1

Forskning bakgrund av den speciella hundras du funderar . Om du planerar att föda purebreds är det särskilt viktigt att se över reglerna i American Kennel Club ( AKC ) . Du kan hitta information om deras officiella hemsida ( se Resurser nedan ) .
2

Studera rasstandarden om du är intresserad av att producera show kvalitet valpar . För varje ras finns en definition av en " perfekt " hund , som tar upp detaljer som markeringar , huvudstorlek , struktur kropp och andra funktioner . Titta till AKC för information om rasen som du har valt . Addera 3

Välj en sund stamtavla tik och stud . Försök att få hundar med åtminstoneen tredje generationens stamtavla . Om du är bara intresserad av att äga tiken , se till att du får en fullständig säkerhetsprövning av dubben du funderar innan de ingår ett avelsavtal.
4

Konsultera en veterinär för screening hundarna för genetiska defekter och eventuella redan existerande hälsotillstånd . Har veterinären särskilt leta efter några kända vanliga genetiska fel i just din ras . Se alltid till att hundarna är aktuella på sina vaccinationer , att tiken är fullvuxen och att hundarna har testat negativt för tarmparasiter och hjärtmask.
5

Leta efter gratis drag mellan manligt och kvinnligt du planerar att föda . Dessa inkluderar fysiska egenskaper såsom färg , samt personlighetsdrag såsom energi och temperament . Du kanske också vill överväga att få en stud i samma storlek eller större än tiken eftersom när en stud är mindre än honan finns det ibland problem med parning .
6

Rada upp potentiella köpare och utarbeta ett kontrakt innan avel hundarna . Förbered dig på att förse köparna med köpeavtalet , strö registrering , valpens patientjournaler , en tidsplan för sina vaccinationer och stamtavla för när valpen har anlänt . Vissa uppfödare kräver en deposition på en valp innan avel har påbörjats , liksom en undertecknad enkät från köpare som innehåller information om deras erfarenheter med hundar och deras planer för detta djur .
7

Bestäm hur du kommer att hantera eventuella svårigheter med avel . Till exempel avgöra om du är villig att gå igenom bekostnad av artificiell insemination , om parningen misslyckas . Du måste också överväga vilka åtgärder som ska vidtas om det finns några hälsoproblem med någon av valparna , om du har färre valpar födda än du har köpare till eller om du har fler valpar än köpare .
8

Plan för att få den kvinnliga hund föds med den manliga hunden på en plats som den manliga hunden är bekant , som han kan vägra att föda i en ny miljö . Ordna för platsen innan tiken kommer i säsong .
9

Bestäm när honan hunden är i värme genom att leta efter en flytningar . Denna urladdning blir ljust rött på den första dagen och kommer ljusare för varje dag tills det är halmfärgad( vanligtvis runt den nionde dagen ) . Avel bör prövas när färgen har ändrats till halm .
10

Övervaka parning mellan dubben och tiken för att undvika eventuella skador . Parning bör upprepas 48 timmar efter den initiala hopkopplingen. Förhindra tiken från att komma i kontakt med andra okastrerade hanar under hela sin brunst .
11

Bekräfta din kvinnliga är gravid genom samråd med en veterinär en månad efter parning . Vid denna tid , diskutera med veterinären några planer om stöd skulle bli något fel med graviditeten eller förlossningen.
12

Konstruera en valplådan för din kvinnliga åtminstoneett par veckor innan ungarna är beror . Lådan bör hållas i en lugn och varm plats . Den bör ha en plast botten och strimlad tidningen foder den för enkel rengöring . Led din hund att det ofta att bekanta henne med den och uppmuntra henne att sova i lådan .
13

Förbered för leverans i förväg genom att ha handdukar och filtar i närheten , tillsammans med telefonnummer till veterinär och en bärbar dator för inspelningstid av födslar, vikt och kön på valparna . Addera

Rekommenderade artiklar

Hur får jag min Pitbull Stud Redo för Avel

? Förbereda din pit bull för stud börjar med att få så mycket kunskap som möjligt om avelshundar. Avel kräver tid , pengar och uthållighet . Det är viktigt att veta så mycket du kan om pit bull hälsa , utbildning och avel för att säkerställa din pit bull stud är en framgångsrik uppfödare . Böcker och källor på nätet om avel kan vara ovärderliga informationskällor . Du kan också träffa andra pit bull ägare och uppfödare på utställningar och tävlingar . Många uppfödare vill fortsätta att förbättra

Klicka här

Hur ta hand om valpar efter leverans

Din hund bara gav sin första kull valpar . Även dammen har några naturliga mothering instinkter , det finns några viktiga saker du kan göra och titta efter för att säkerställa hälsan för kull valpar . Detta är vad du behöver valplådan : äldre Sheets Värmedyna Gamla handdukar Extra valpfoder Keso nageln Clippers Hår sax Visa fler Instruktioner 1 tillhandahålla en plats för valparna . Detta kan vara en valplådan som köps eller en ni även i trä. Du kan också ta flera stora kartonger , sk

Klicka här

Hur att föda en Sankt Bernard

The Saint Bernard är en gammal ras , i samband med de kolossala hundar som korsade Alperna med romarna . Några av hundarna togs in av munkar , som så småningom användes hundarna för att hitta offer för laviner . En bra uppfödare bör också visa sina hundar i konformation . Hund visar är inte bara skönhetstävlingar . I utställningsringen är endast i syfte att bedöma hundarna som bäst uppfyller normerna i sin ras , de hundar som är lämpliga för avel . Helst bör alla andra kastreras . Det är en häls

Klicka här

Copyright Svenska husdjur Alla rättigheter reserverade

© www.308569.com