Svenska husdjur

#   >> Svenska husdjur >  >> Hundar >> Dog Health >> 

Hur att höja en valpkull i ett kallt klimat

 

Att höja en valpkull är både roligt och utmanande . Komplikationer kan uppstå beroende på vilken tid på året valparna föds . Helst bör valpning ske i början av sommaren i kallare klimat . Detta gör valparna tillräckligt med tid för att bli rumsrena och mogna innan kallare väder i höst och vinter . Men många kullar föds inte på den perfekta tiden och gör det fortfarande fint. Det finns flera faktorer att tänka på och försiktighetsåtgärder för att säkerställa bästa möjliga resultat för dina valpar när de föds under tider av kallare temperaturer .
Du behöver Omdömen valplådan
Rena filtar eller trasor
Space värmare eller värmelampa sälja Liten termometer
Instruktioner sälja 1

Se till bekvämligheten av mor när hon är redo att dräktig . Linje hennes valplådan med rena trasor eller filtar . Öka temperaturen runt valplådan när förlossning tiden är nära . Omgivande värme är bäst , men du kan placera en liten elektrisk värmare i närheten . Se till att det inte är där mamman hunden kommer att slå det över eller fastnar i sladden . Inte peka värmare med fläktar i riktning mot valplådan . Nya valpar bör inte ha luftströmmar blåser över dem . En overhead värmelampa fungerar också bra . Se till att den sitter fast ordentligt och förvaras på säkert avstånd från valplådan . Kom i rutan eller säng för att kontrollera komforten . Du ska inte kunna känna det kalla golvet genom sängkläder. Placera en liten termometer i rutan . Temperaturen bör vara ca 85 grader Fahrenheit . Noga övervaka temperaturen .
2

Ändra strö när valparna anländer . Placera de rena trasor eller filtar i en varm torktumlare innan du lägger in i valplådan . Mamman hund kommer sannolikt har rengjorts valparna efter födseln . Du måste se till att de är torra . Du kan använda en mjuk trasa för att försiktigt polera sin päls , om det fortfarande är fuktigt sedan placera dem nära mamman . Vissa uppfödare använder en speciell värmedyna under valplådan . Var medveten om att detta kan leda till att mamman känner alltför varmt och vill lämna sängen ofta. Din termometer läser lufttemperaturen men kanske inte stämmer överens med den temperaturen av den faktiska ytan av sängen .
3

Håll valparnas klimat varm och torr . Det är alltid viktigt , ännu mer så under kallt väder . Torka av moder hundens tassar när hon kommer in från utsidan om det finns någon snö eller is som hon kan ha gått igenom . Låt inte henne att införa fukt i valp sängen när som helst. Torka pälsen ordentligt om hon är fuktig från snö eller regn innan hon går in i sängen .
4

Håll valparna tillsammans. De kan röra sig tillräckligt för att bli separerade från sina syskon och mamma . Kontrollera regelbundet och returnera alla små vandrare tillbaka till värmen i familjegruppen . De två första veckorna i livet är den svåraste tiden för valparna att reglera sin kroppstemperatur . Du kan flytta dem till en mindre låda när modern är ur sängen för en längre tid . Detta kommer att säkerställa att de förblir medföljande nära varandra .
5

Låt valparna att uppfylla sin normala önskan om att utforska och flytta runt som de fortsätter att växa , men låt dem inte spendera alltför mycket tid på det kalla golvet utanför lådan . Placera handdukar eller tjocka lager tidningspapper över ett kallt golv . Fortsätt att kontrollera valparna regelbundet när de är utanför lådan för att vara säker på att ingen har fått för långt från sängen eller har fått alltför kyliga bort från sin mamma och syskon .
6

Börja ta dina valpar utomhus under korta perioder när de är redo att börja inbrott . De flesta valpar kan börja inbrott mellan 6 och 8 veckors ålder . Välj den varmaste tiden på dagen och hålla utanför resor mycket kort . Lämna inte valparna ut av sig själva . Vara närvarande för att berömma dem så snart de har gjort sin verksamhet . Ta dem igen så fort de börjar bli kyligt, även om de inte har gått på toaletten . Köp några valp utbildning kuddar om du bor i ett mycket kallt klimat eller om du inte vill ta dem utanför än. Följ instruktionerna som följer med kuddarna i syfte att säkerställa en smidig övergång från utbildnings kuddar till själva inbrott . Konsekvens är nyckeln till en framgångsrik inbrott . Valpar bör ges möjlighet att befria sig varannan timme .
7

Låt dina valpar ökar tider för sina externa spelperioder. Hjälp dina valpar uppleva nya saker när de växer . Den yttre miljön tillåter en hund att acklimatisera sig till olika ljud och sevärdheter. Detta bidrar till att undvika rädsla reaktioner när de är äldre . Fortsätt att hålla med dem under dessa tider och kom ihåg att unga hundar är mer mottagliga för hypotermi och förfrysning än vuxna hundar .

Rekommenderade artiklar

Varför min hund Tugga tassarna Fram Irriterad

? Hundar tugga eller slicka sina tassar av många skäl . Enkel identifiering av vissa orsaker är möjlig , medan andra inte är uppenbara . Fastställande av orsaken kan innebära att utesluta olika möjligheter . Ofta en första problemet börjar beteendet , men tugga skapar ytterligare problem, såsom infektioner . Därför är det viktigt att kontrollera din hunds fötter rutinmässigt för problem och behandla dem innan det blir värre , eller ett allvarligt tillstånd utvecklas . Home symptom Home Överdri

Klicka här

Naturlig Repellent för hundar

Naturliga insektsmedel är ett bra alternativ till kemiska repellenter eftersom det är säkert , giftfria och har inga negativa biverkningar . Naturliga oljor är effektiva mot mygg , loppor och fästingar , men är säkra för barn och vuxna också. Betydelse Insektsmedel kommer att avskräcka loppor och infekterade myggor som innehåller hjärtmasklarver och West Nile-virus . Tidsplan Använd naturliga insektsmedel till din hund efter bad , innan du går ut i skogen och i skymningen när myggor är me

Klicka här

Chihuahuas & amp ; Kaliumbromid

Precis som människor . hundar är benägna att många olika sjukdomar och tillstånd , inklusive epilepsi . Canine anfall är skrämmande för husdjursägare , eftersom hundar - till skillnad från människor - Arent kunna kommunicera arten av deras lidande för oss . Även kramper kan kontrolleras genom medicinering och kost , små raser ställa ytterligare komplikation av att inte vara i stånd att tolerera stora doser . Home Kramper i Chihuahuas Home Under ett anfall en chihuahua skakar eller skakar , skum

Klicka här

Copyright Svenska husdjur Alla rättigheter reserverade

© www.308569.com