Svenska husdjur

#   >> Svenska husdjur >  >> Farm Animals >> Getter >> 

Hur man ger en get en Shot

 

Att ta hand om en stor flock getter kan vara dyrt och att behöva ringa en veterinär för att ge varje vaccination kan köra ens en välbeställda bonde i konkurs . Att veta hur du ger din get ett skott är något som varje get ägare bör veta . Den inte bara spara pengar , men det kan också hindra en stor sorg och krångel om din get blir skadad eller sjuk . Detta är vad du behöver
vaccin eller medicin
Alkohol eller Betadine
Bomullstussar
Spruta och nål
Antiseptisk tvål
Krage och koppel
Visa fler Instruktioner < br > Förbereda Shot
1

kontrollera etiketten på vaccination eller medicinering flaska för att kontrollera att det är i själva verket den som du vill ge din get . Dubbel kontrollera utgångsdatum, se till att det inte finns något flytande i flaskan och att läkemedlet inte är missfärgat .
2

Tvätta händerna med antiseptisk tvål innan du hanterar nål och spruta .

3

Använd en bomullstuss doppad i alkohol för att torka av gummiproppen på vaccination eller medicinering flaska . Det är där du kommer att sätta in nålen i flaskan och du vill vara helt säker på att området är steril .
4

Kontrollera att nålen är ordentligt fastsatt på sprutan innan du tar bort det skyddande cap .
5

Ta bort nålen plast , skyddslock. Var mycket noga med att inte vidröra nålen .
6

Tryck in kolven hela vägen ner och stick in nålen genom gummiproppen på flaskan . Med nålen kvar i flaskan , vrid både flaskan och sprutan upp och ner .
7

Dra försiktigt tillbaka kolven för att dra den medicinering eller vaccinet i sprutan . Gör detta långsamt , så att du kan noga följa doseringen .
8

Vänd flaskan och sprutan åt sidan , som om de där liggande på ett bord och ta försiktigt bort nålen från injektionsflaskan .

9

Rikta sprutan rakt upp och kontrollera den för luftbubblor . Knacka försiktigt på sidan av sprutan och titta för att se om eventuella luftbubblor stiger mot nålen . Tryck långsamt in kolven i , bara lite , för att tvinga luftbubblor ur sprutan .
10

Bekräfta att du har rätt dos .
Ge shot
11

Placera en krage runt get nacke och säkra ett koppel i kragen . Har någon hålla din get när du ger henne sprutan . Om du har en mjölknings monter sätta din get i mjölknings stå istället för att ha någon som håller henne . Detta är ett mycket säkrare och säkrare metod .
12

Rengör injektions skott är nacke och höft . På getter med mindre fett opt för höft -eller bakdelen .
13

Stick in nålen i din valda injektionsstället i 45 graders vinkel . När nålen är i , dra tillbaka kolven för att kontrollera om det finns blod i toppen av sprutan . Om du ser blod du har av misstag träffar en ven . Ta bort nålen och försök igen om en annan plats . Vissa läkemedel absolut inte kan ges intravenöst ( i en ven ) .
14

Tryck in kolven långsamt tills allt innehåll i sprutan är borta .
15

bort nålen genom att dra rakt bakåt .
16

Håll en ren bomullstuss på injektionsstället . Blodet ska koagulera nästan omedelbart . Addera

Rekommenderade artiklar

Prydnadsväxter som getter inte äta

Getter är glupska eaters , och de är så bra på att sluka växter som de faktiskt är vana med landskapsarkitekter för att rensa ut snårskog och annan oönskad vegetation . Men det finns några växter getter bör inte äta - som alla trädgårdsanläggningen som du vill behålla . Odla prydnadsväxter som getter inte kommer att äta och hålla de där irriterande djur från att äta ditt landskap . Oregon Grape Holly vintergröna Oregon druvan järnek ( Mahonia aquifolium ) buske når 5 till 6 meter i höjd , och

Klicka här

Hur många getter kan höjas på ett tunnland ?

Getter blir snabbt boskapen i valet för människor som har liten areal . Du kan rimligen placera sju eller åtta getter på ett område som bara skulle hålla en ko . Börja i liten skala med några getter och köpa mer - om det efter noggrann observation av jorden , visar det sig att växtligheten är fortfarande tillgänglig och du inte behöva komplettera med hö eller korn . Vegetation kvantitet och kvalitet av växtlighet på marken är en viktig faktor i hur många getter som kan höjas på det tillgänglig

Klicka här

Hur man tar bort Goat Horns med Band

Horns kan vara naturligt på en get , men de är inte alltid uppskattas av andra getter eller ägare . Getter med horn är mer benägna att få sina huvuden hängde på staket , ibland leder till döden . De har också potential att allvarligt skada varandra liksom människan , också, om du planerar att visa dina getter , de flesta föreningar tillåter inte behornade getter att delta . De mest kostnadseffektiva och minst stressande metoder för att avlägsna hornen innebär att man använder band . Detta är vad

Klicka här

Copyright Svenska husdjur Alla rättigheter reserverade

© www.308569.com